година: 2017
локация: София, България
площ: 14 000м2

Оазис Резиденс София представлява затворен жилищен комплекс с четири типа семейни къщи със собствени градини, многофамилни жилищни сгради с апартаменти и паркоместа, параклис и спортна зала. Парковото пространство е решено с геометрична планова композиция базирана на овални форми. Идейната концепция има за цел да повиши качеството на среда, комфорта и сигурността на обитаване, и да разшири възможностите за рекреация в парковата зона.

Oaзис резиденс Cофия - въздушна перспектива

Въздушна перспектива на целия комплекс

Oaзис резиденс Cофия - разрези

Зелените площи са проектирани като геопластики с цел създаване на диманично пространство при наличния относително равен терен.

Oaзис резиденс Cофия - централно публично пространство

Проектирано е представително площадно мултифункционално пространство със зелен амфитеатър, места за отдих и декоративна растителност.

Oaзис резиденс Cофия - кино на открито

Зеленият амфитеатър е подходящ за използване както през деня, при организирането на различни събития, така и вечер като лятно кино, тъй като има предвиден екран за прожектиране.

Oaзис резиденс Cофия - детайл на лятно кино

Oaзис резиденс Cофия - централна алея

Проектирани са места за тих и дълготраен отдих с разположени в зелената площ шезлонги, подходящи за почивка, четене, а дори и работа на открито. Предвидена е кардио алея със сезонни аромати, разграфена на метри за лесно изчисляване на пробега.

Oaзис резиденс Cофия - детска площадка

На територията на комплекса има проектирана детска площадка с образователен кът за детско земеделие, а в близост е разположено открито и закрито барбекю с напълно оборудвана кухня и маса за 20 души.

Oaзис резиденс Cофия - кът за детско земеделие

Интересен акцент в проекта е обособеният кът за детско земеделие, където чрез игра децата могат да учат за растителните видове и тяхното отглеждане.

Oaзис резиденс Cофия - детайл на детска площадка

В зоната за детска игра е предвиденото дизайнерско съоръжение дело на Том Отърнес /Tom Otterness/ – aмерикански скулптор.