година: 2015
локация: София, България
площ: 10м2

Ние, като ландшафтни архитекти отговорни към околната среда и облагородяването на градските пространства решихме да се включим към глобалната ежегодна инициатива PARK(ing) day и да превърнем едно от паркоместата пред Съюза на Архитектите в цветна поляна. За направата й бяха използвани над 300 хартиени мака и 1 камион с чакъл.

На 18 септември, обичайното място за паркиране бе заето от хора, учещи се да танцуват, готвещи, играещи джаги, работещи или просто релаксиращи. PARK(ing) Day отново бе в София и за пета година се преосмисли ролята на паркингите в града, като временни публични пространства за изява.

На очертанията на паркомястото на ул.“Кракра“ #11, „цъфнаха“ макове от хартия и метал, изработени от Paper Being.  Те се раздаваха срещу дарение за благотворителна кауза с цел закупуване на растителност за Южен парк в София. Щастливи сме, че успяхме да съберем 347лв и благодарим на всички, които се включиха в благотворителната ни кауза – малки и големи деца, архитекти, скулптури, дядовци, а дори и котки!

За създаването на прекрасната мавританска поляна, на пъпа на София, VIRIDIS работи в партньорство с Credo Bonum (организаторите на PARK(ing) day) и Камара на Архитектите в България – РК София-град и се включи с проекта POPPY PARK(ing) към първия АРХИТЕКТУРЕН ФЕСТИВАЛ СОФИЯ 2015Г.